Saudijska Arabija: Spremni smo da doprinesemo postizanju rešenja za ukrajinsku krizu

Očekuje se da će na mirovnom samitu u Džedi prisustvovati predstavnici iz oko 40 zemalja, uključujući Kinu, ali na sastanku neće biti predstavnika Rusija

04.08.2023. 19:50
  • Podeli:
saudijska-arabija-anadolija.jpg

Saudijska Arabija je spremna da doprinese postizanju rešenja koje će rezultirati trajnim mirom u Ukrajini, saopštila je danas vlada te zemlje, uoči mirovnog samita koji će sutra biti održan u Džedi.

"Izražavamo spremnost da pružimo podršku svim naporima i inicijativama koje imaju za cilj smanjenje negativnih uticaja krize", poručili su iz saudijske vlade, prenosi državna agencija SPA.

Dodaje se da će domaćin samita biti princ Mohamed bin Salman bin Abdulaziz El Saud, prestolonaslednik i premijer Saudijske Arabije.

"Vlada Kraljevine očekuje da će ovaj sastanak doprineti jačanju dijaloga i saradnje kroz razmenu mišljenja, koordinaciju i promišljanje na međunarodnom nivou o načinima da se političkim i diplomatskim sredstvima obezbedi rešenje krize", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će samitu prisustvovati predstavnici iz oko 40 zemalja, uključujući Kinu.

Na sastanku neće biti Rusija koja nije dobila poziv za učešće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()