Šef ukrajinske bezbednosne službe tvrdi: Napad na rusku vazdušnu bazu došao iz Rusije

Napad na bazu u Pskovu jedan je od najvećih napada na Rusiju dronovima

01.09.2023. 14:25
  • Podeli:
Rusija_napad_dronovi_foto_TW Cropped-64eecdd04d7c2.webp Foto: Twitter/@666_mancer

Napad dronovima na vazdušnu bazu u ruskom gradu Pskovu u utorak pokrenut je unutar Rusije, izjavio je danas šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov.

On, međutim, nije naveo da li su napad izveli ukrajinski ili ruski operativci.

"Delujemo sa ruske teritorije", rekao je Budanov za portal War Zones, prenosi BBC.

Ukrajinske vlasti su ranije priznale da su napale Pskov, što se smatra jednim od najvećih napada na Rusiju od početka invazije na Ukrajinu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je juče rekao da je oružje ukrajinske proizvodnje pogodilo metu na udaljenosti od 700 kilometara.
Pskov je na otprilike 500 kilometara od ukrajinske granice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()