Šestoro mrtvih u napadu dronom u Siriji

Grupa Islamski otpor preuzela je odgovornost za napad

05.02.2024. 11:54
  • Podeli:
Tan2024-01-1615092251_6 pakistan sirija AP PhotoOmar Albam-65a9058d06390.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Albam

Snage predvođene Kurdima koje imaju podršku SAD, saopštile su danas da je šest njihovih boraca poginulo u napadu dronom na američku bazu Al Omar u Siriji izvedenom iz oblasti Deir al Zor koja je pod kontrolom sirijske vlade.

Dva lokalna izvora rekla su za Rojters da je dron lansiran iz oblasti u kojoj su aktivne snage koje podržava Iran i koje redovno pokreću udare.

Izvori su naveli da je dron pogodio vojnu akademiju u naftnom polju Al Omar u Siriji, koja se nalazi u okviru američke baze.

Grupe koje podržava Iran i koje pružaju podršku Palestincima počele su da izvode napade širom regiona kako se intenzivirao rat između Izraela i Hamasa.

Libanska militantna grupa Hezbolah napada izraelske ciljeve na libansko-izraelskoj granici, a proiranske milicije napadale su američke snage u Iraku i Siriji, dok jemenski pobunjenici Huti napadaju brodove u Crvenom moru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()