Severna Koreja ponovo ispalila balističku raketu: Seul i Tokio na oprezu

Sve aktivnosti u vezi sa balističkim raketama Severne Koreje su zabranjene rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

17.12.2023. 16:33
  • Podeli:
Tan2023-04-1404481332_4 balistička raketa severna koreja Korean Central News AgencyKorea News Service via AP-64390321e324f.webp Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severna Koreja ispalila je danas neidentifikovani tip balističke rakete, saopštile su japanska obalska garda i južnokorejska vojska.

Projektil je lansiran ka moru kod severnokorejske istočne obale, naveo je generalštab Južne Koreje, a dodatni detalji nisu saopšteni.

Ranije ovog meseca, zvaničnici u Seulu i Tokiju upozorili su da se nuklearno naoružana Severna Koreja spremala za testiranje projektila, uključujući i jedne od njenih interkontinentalnih balističkih raketa najdužeg dometa.

Sve aktivnosti u vezi sa balističkim raketama Severne Koreje su zabranjene rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, iako ih Pjongjang brani kao svoje suvereno pravo na samoodbranu.

Vašington je u subotu upozorio Severnu Koreju da bi svaki eventualni nuklearni napad protiv te zemlje ili njenih saveznika, uključujući Južnu Koreju, bio neprihvatljiv i da će rezultirati okončanjem režima severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()