Si čestitao Putinu izbor za predsednika Rusije: 'Odnosi država stabilazirajući faktor u Evroaziji'

Putin je izrazio uverenje da će bilateralna saradnja nastaviti da jača u narednim godinama.

18.03.2024. 11:34
  • Podeli:
si điping putin profimedia-0764073316-6419665a013bd.webp Foto: Profimedia

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije, preneli su danas kineski državni mediji.

S druge strane Putin je na konferenciji za novinare nakon završetka predsedničkih izbora rekao da su odnosi između Rusije i Kine stabilizirajući faktor u evroazijskom regionu, prenela je Sinhua.

Prema njegovim rečima, odnosi su se dobro razvili u prethodne dve decenije, veoma su stabilni i dopunjuju se.

"Najvažnije je poklapanje državnih interesa. To stvara veoma dobar ton za rešavanje zajedničkih problema u oblasti međunarodnih odnosa", rekao je predsednik Rusije. 
On je kazao da je Kina veoma aktivna u međunarodnoj areni i da postiže veliki uspeh. 

"Ona ima mnogo prijatelja širom sveta", dodao je on.

Putin je izrazio uverenje da će bilateralna saradnja nastaviti da jača u narednim godinama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()