Si: Kineska armija mora da se priprema za stvarna ratna dejstva

Oružane snage bi trebalo da se 'usredsrede na pripreme za učešće u stvarnim neprijateljstvima', naglasio kineski predsednik

21.09.2022. 15:52
  • Podeli:
kineska-mornarica-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Kineska narodnooslobodilačka armija bi trebalo da se fokusira na pripreme za stvarna ratna dejstva, poručio je kineski predsednik Si Ðinping učesnicima seminara o reformi nacionalne odbrane i oružanih snaga NR Kine, koji se održava u Pekingu.

Oružane snage bi trebalo da se "usredsrede na pripreme za učešće u stvarnim neprijateljstvima", naglasio je Si posebno predočivši da bi se trebalo čvrsto držati puta realizacije ranije zacrtanih ciljeva reforme.

Kineske vlasti su 2015. godine saopštile da nameravaju značajno da reformišu svoje oružane snage kako bi povećale njihovu efikasnost.

Si Ðinping pokušava da stvori ultramodernu vojsku koja bi bila u stanju, ako to bude potrebno, da odbije svakog neprijatelja.

Učesnici seminara u Pekingu su članovi Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, kojima je Si, inače predsedavajući Centralnog vojnog saveta Kine, uputio niz instrukcija, prenosi agencija Sinhua.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()