Sijarto: Mađarska je spremna da bude posrednik u razgovorima sa Rusijom u interesu mira

Mađarska je već primila više od 1,3 miliona ukrajinskih izbeglica, čija deca trenutno pohađaju 1.600 škola i vrtića

16.06.2024. 21:47
  • Podeli:
peter sijarto, 2 mart 2024 - profimedia (1)-65e84e1f84a44.webp Foto: Profimedia

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas na globalnom mirovnom samitu za Ukrajinu u Švajcarskoj da je Mađarska spremna da, s obzirom na to da je sačuvala otvorene kanale komunikacije sa Rusijom, prenese poruke Moskvi kao posrednik u interesu mira i spasavanja života.

"Mađarska je već primila više od 1,3 miliona ukrajinskih izbeglica", rekao je Sijarto, navodeći da je njegova zemlja obezbedila pristup zdravstvenoj zaštiti i obrazovanju za ukrajinske porodice.

Sijarto je istakao da deca iz ukrajinskih porodica trenutno pohađaju 1.600 škola i vrtića, saopštilo je mađarsko ministarstvo spoljnih poslova. 

On je napomenuo da Mađarska sprovodi svoj najveći program humanitarne pomoći ikada i da će ga nastaviti koliko god bude potrebno, prenela je agencija MTI.

"Ne želimo da još više ljudi gine u ovom ratu i da još više porodica bude razoreno", naveo je Sijarto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()