Siloviti ruski napad: U napadu na Dnjepar oštećena termoelektrana, bez vode deo grada

Najveći privatni ukrajinski energetski distributer DTEK saopštio je da je termoelektrana značajno oštećena

13.02.2024. 09:46
  • Podeli:
Tan2024-02-1013222779_9 ukrajina harkov AP PhotoYevhen Titov-65cb2c63d4a32.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Yevhen Titov

U noćašnjem napadu ruskih snaga raketama i dronovima na grad Dnjepar, u centralnoj Ukrajini, oštećena je  termoelektrana i deo grada ostao je bez vode, saopštile su ukrajinske vlasti.

Napad na grad sa nešto manje od milion stanovnika izvršen je projektilom i sa četiri grupe dronova iz više pravaca, navelo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine u objavi na Telegramu.

Najveći privatni ukrajinski energetski distributer DTEK saopštio je da je termoelektrana značajno oštećena, a da u napadu nije bilo žrtava, prenosi Rojters.

Vlasti su navele da je “zbog nestanka struje” delimično obustavljeno snabdevanje vodom.

Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov izjavio je da je pogođena infrastruktura, ali nije izneo više detalja.

Ukrajinska vojska je saopštila da je iznad Dnjepropetrovske, Zaporoške i Hersonske oblasti uništeno ruskih dronova  "šahed-136/131", od  23 udarne bespilotne letelice, sa koliko su ruske snage izvele noćašnji napad, prenosi Ukrinform.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()