Sirene za vazdušni napad oglasile se širom Ukrajine, Kijev pripremio grejne stanice

Sirene za vazdušni napad oglašavale su se tokom noći u Kijevskoj, Čerkaskoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, navodi TASS.

02.11.2022. 10:23
  • Podeli:
kijev reuters-1666084316163.webp Foto: Reuters

Jutros su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile širom Ukrajine pa je tako opasnost od vazdušnog napada proglašena u Dnjepropetrovsku, Polatvskoja, Poltavskoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, a takođe i u delu Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom Kijeva.

Sirene za vazdušni napad oglašavale su se tokom noći u Kijevskoj, Čerkaskoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, navodi TASS.

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, saopštio je danas da gradske vlasti pripremaju više od 1.000 grejnih stanica u gradu, u slučaju da dođe do kolapsa daljinskog grejanja usled ruskog raketiranja.

„Najgore je tamo gde uopšte neće biti struje, vode ili daljinskog grejanja. Zbog toga smo obezbedili 1.000 grejnih stanica u našem gradu“, napisao je Kličko u objavi na društvenoj mreži Telegram, prenosi Rojters.

Kličko je pojasnio i da će grejne stanice, odnosno mesta gde će građani moći da dođu da se greju, biti snabdevene osnovnim životnim potrepštinama.

Četvrtina ukrajinskog energetskog sistema je uništena u ruskim napadima te su neki delovi Kijeva bez struje i vode.

Regionalni guverner Kijeva Oleksij Kuleba potvrdio je da je 16.000 domova ostalo bez struje, prenosi Gardijan i dodao da ukrajinski inženjeri "već treći dan rade bez prestanka" kako bi omogućili svim stanovnicima ukrajinske prestonice da imaju struju.

I on je zamolio stanovništvo da se pripremi za mogućnost dužeg nestanka struje.



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()