"Širenje lažnih informacija": Rusi osudili novinarku Radija Slobodna Evropa na dugu kaznu zatvora

Izvršni direktor Radija Stiven Kapus izjavio je danas za AP da je presuda Kurmaševoj "podsmevanje pravdi"

22.07.2024. 17:46
  • Podeli:
alsu kurmaševa - profimedia-6569b2f8af657.webp Foto: Profimedia

Vrhovni sud Tatarstana osudio je novinarku sa dvojnim ruskim i američkim državljanstvom, Alsu Kurmaševu, na 6,5 godina zatvora zbog širenja lažnih informacija o ruskim oružanim snagama, saopštio je danas predstavnik suda.

Kurmaševa je uhapšena u oktobru prošle godine, a pritvor joj je produžavan najpre u decembru 2023, a zatim i ovog aprila, prenela je agencija RIA Novosti.

Novinarka je rođena u Kazahstanu, a pre hapšenja živela je u Češkoj, navodi ruska agencija.

Kurmaševa je radila za Radio Slobodnu Evropu, preneo je Rojters.

Izvršni direktor Radio Slobodne Evrope Stiven Kapus izjavio je danas za AP da je presuda Kurmaševoj "podsmevanje pravdi" i dodao da je jedini pravedan ishod da ona bude odmah puštena iz zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()