Širom Ukrajine proglašena vazdušna opasnost

Upozorenja nisu izdata na Krimu, kojeg je Rusija anektirala 2014. godine.

13.12.2022. 16:45
  • Podeli:
Kijev_raketni napad_vatrogasci_Foto Reuters-1669280956187.webp Foto: Reuters

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u utorak širom Ukrajine, uključujući glavni grad Kijev, zbog mogućih ruskih vazdušnih napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Guverneri ukrajinskih regija i vojni zvaničnici putem društvene mreže Telegram pozvali su stanovnike da siđu u skloništa i čekaju dalja uputstva.

Upozorenja nisu izdata na Krimu, kojeg je Rusija anektirala 2014. godine.

Sirene za vazdušnu opasnost oglašavaju se gotovo svakodnevno u Ukrajini zbog opasnosti od mogućih raketnih i napada dronovima koji su ciljali civilne i energetske objekte.

Ruske snage uništile ukrajinski raketni sistem u Donjecku

Rusko vazduhoplovstvo objavilo je ranije danas da je uništilo postrojenje višecevnih raketnih sistema u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici. Ovu informaciju je saopštio portparol ruskog ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Kako prenosi TASS, tom prilikom je uništeno i ukrajinsko skladište municije u blizini grada Konsantinovka u tom području.

Konašenkov je rekao i da su ruske snage osujetile pokušaj ukrajinske vojske da izvrši kontranapad u južnoj oblasti Donjecka, tako što su eliminisali oko 50 ukrajinskih vojnika.

On je precizirao da ukrajinski gubici na tom području iznose 50 poginulih, tri uništena borbena vozila i tri uništena kamioneta, preneo je TAS S.
Portparol je naveo da je ruska vojska eliminsala više od 40 ukrajinskih vojnika i plaćenika iz drugih zemalja u oblasti Kupjanska.

Konašenkov je dodao da su ruske artiljerijske trupe nanele štetu ukrajinskim snagama na sedam lokacija u Harkovskoj oblasti, kao i metama u Zaporškoj i Donjeckoj oblasti, tako što su uništili 86 artijerijskih jedinica i naneli štetu u ljudstvu i vojnoj tehnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()