Sirski: Rusija je izgubila šest ratnih aviona za tri dana

Kremlj nije komentarisao tvrdnje zvaničnog Kijeva, a Rojters nije bio u mogućnosti da potvrdi tačnost ukrajinskog saopštenja

19.02.2024. 13:46
  • Podeli:
oleksandr sirski, 4 feb 2022 - profimedia-65d34d260a37f.webp Foto: Profimedia

Ukrajinska PVO srušila je danas još dva ruska ratna aviona koja su raketirala položaje ukrajinskih snaga, izjavio je načelnik ukrajinske armije Oleksandr Sirski.

U objavi na svom Telegram kanalu Sirski tvrdi da su uništeni lovac-bombarder Su-34 i borbeni lovac Su-35, ne otkrivajući oblast u kojoj su oborene ruske letelice, prenosi Rojters.

Zvanični Kijev je juče saopštio da je ukrajinska PVO srušila tri ruska Su-34 i jedan Su-35 na istoku zemlje.

"Za samo tri dana, neprijatelj je izgubio šest aviona", objavio je danas na Telegramu Aleksandar Pavljuk, novi načelnik ukrajinskih kopnenih snaga.

Rusija nije komentarisala ove tvrdnje zvaničnog Kijeva, a Rojters nije bio u mogućnosti da potvrdi tačnost saopštenja ukrajinske strane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()