Skandal potresa Veliku Britaniju: Uhapšen Sunakov telohranitelj zbog opklada u vezi sa izborima

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji održaće se 4. jula.

27.06.2024. 13:54
  • Podeli:
Tan2023-10-1908311889_9 riši sunak AP PhotoOhad Zwigenberg-6530e9a886254.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Londonska policija saopštila je danas da istražuje "određeni broj opklada" vezanih za vreme održavanja nacionalnih izbora sledeće nedelje, pri čemu je utvrđeno da se najmanje sedam njenih policajaca kladilo.

"Dogovorili smo zajednički pristup sa Komisijom za igre na sreću, koja je odgovarajući autoritet za istragu većine ovih navoda", navela je u saopštenju načelnica detektivske službe Ketrin Gudvin, preneo je Rojters.

Ona je dodala će u manjem broju slučajeva biti potrebno da policija sprovede krivičnu istragu.

Pored kršenja propisa o kockanju, ovi slučajevi bi mogli da uključe dodatne prekršaje kao što je nedolično ponašanje na javnoj funkciji, navela je Londonska policija.

Ona je saopštila da je uporedila imena onih koji su se kladili sa spiskom svojih službenika i da je do sada identifikovala sedam policajaca, a d je među njima jedan od telohranitelja britanskog premijera Rišija Sunaka i on je uhapšen.

Sunak je u utorak povukao podršku svom pomoćniku Kregu Vilijamsu, koji će biti poslanik izborne stranke za britanski parlament "Montgomerišir i Glindvr" (Montgomeryshire & Glyndwr) i Lori Sanders, koja se zalaže za stranku "Bristol nort vest" (Bristol North West), nakon što su se kladili u vezi sa datumom održavanja izbora.

Poslanik laburista general Džonatan Ešvort rekao je da je pomenuti skandal "još jedan primer slabog vođstva Rišija Sunaka".

"Konzervativci koji su pokušali da napune džepove, kladeći se na datum izbora, nisu sposobni da budu kandidati za parlament", kazao je Ešvort.

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji održaće se 4. jula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()