Slučaj bosa Koza nostre: Doktor tvrdi da nije znao da dve godine leči najtraženijeg mafijaša

Mateo Mesina Denaro, najtraženiji mafijaški bos u Italiji i jedan od najtraženijih kriminalaca na svetu, uhapšen je na Siciliji sredinom januara – nakon 30 godina bekstva

09.02.2023. 16:06
  • Podeli:
Mateo Mesina Denaro_Matteo Messina Denaro-šef Koza nostre_hapšenje_karabinjeri_Foto Reuters-63c521ff9d3a9.webp Foto: Reuters

Doktor Alfonso Tumbarelo, koji je lečio nedavno uhapšenog mafijaškog bosa Matea Mesinu Denara, izjavio je pred istražnim sudijom da nije znao da je lečio jednog od najtraženijih mafijaša na svetu.

Zajedno sa doktorom, pred istražnim sudijom se pojavio i Denarov rođak Andrea Bonafede, koji mu je pozajmio identitet, prenosi Ansa. Doktor i rođak uhapšeni su pod optužbom za mafijaško udruživanje, falsifikovanje i pomaganje optuženom.

Tumbarelo, koji je dve godine lečio mafijaškog bosa od raka i za to vreme mu prepisao 137 recepata i analiza, tvrdio je da nikada nije sumnjao da je pravi pacijent neko drugi. On je naveo i da je njegov klijent izrazio želju da se za negovu bolest ne sazna.

Andrea Bonafede je, sa druge strane, tvrdio da je samo udovoljio zahtevima svog rođaka koji je rekao da je teško bolestan i da je posredovao između njega i doktora da bi pribavio i dostavio zdravstvenu dokumentaciju neophodnu za terapiju.

Najtraženiji mafijaški bos u Italiji Mateo Mesina Denaro uhapšen je na Siciliji sredinom januara, nakon 30 godina bekstva.

On je šef ozloglašene mafije Kosa Nostre, a kako su tada preneli italijanski mediji, pre hapšenja je lečen na jednoj klinici. U njegovom hapšenju učestvovalo je veći broj pripadnika italijanskihkarabinjera, koji su ga po hapšenju odveli na tajnu lokaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()