Smatra se bogatom i uređenom, ali rupe na putevima su ogroman problem u ovoj zemlji

Toliko veliki problem da je dobio svoj dan

24.01.2024. 22:15
  • Podeli:
putevi rupe shutterstock_1134687086-6568adf912328.webp Foto: Shutterstock

Da li ste znali da je u jednoj zemlji, za koju obično mislimo da je bogata i uređena, problem rupa na putevima toliko veliki da je dobio svoj dan?

U pitanju je Velika Britanija, a Dan rupa na putevima obeležen je nedavno, 15. januara.

Razmere problema sa lošim putevima u Velikoj Britaniji najbolje se ogledaju u činjenici da je u 2023. godini odatle načinjena šteta automobilima u vrednosti od 474 miliona funti, preneo je sajt Auto Express.

Kako su rekli iz posmatračke organizacije Pothole Partnership, tokom 2023. godine u ovoj zemlji su zabeležene 631.852 nesreće povezane sa rupama na putevima - najviše u poslednjih pet godina.

Najčešće se oštećuju točkovi i gume, ali naletanje na rupe može napraviti probleme i sa amortizerima, odnosno sistemom upravljanja.

Vlada je nedavno najavila paket od 8,3 milijarde funti kako bi se putevi popravili, a rekli su i da će uvesti veće kazne za kompanije koje svojim radnim mašinama oštećuju puteve.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()