"Smećarski rat" nije gotov: Još 250 balona leti ka Južnoj Koreji, zatvoren aerodrom kod Seula

Sa poslednjom serijom, procenjuje se da je Severna Koreja od 28. maja lansirala više od 2.000 balona koji nose otpatke

26.06.2024. 09:24
  • Podeli:
Tan2024-06-2408371658_2 baloni sa smećem severna koreja (Im Sun-sukYonhap via AP-667bc22670545.webp Foto: Tanjug/Im Sun-suk/Yonhap via AP

Severna Koreja je tokom noći lansirala više od 250 balona sa smećem ka Južnoj Koreji, saopštila je južnokorejska vojska. To je šesto takvo lansiranje od kraja prošlog meseca, a zbog njega je u periodu od oko tri sata bio zatvoren aerodorom kod Seula.

Oko 100 balona, uglavnom sa otpadnim papirom i drugim otpadnim materijalom, sletelo je u Seul i severni deo provincije Kjongi, saopštio je Generalštab korejske vojske.

Domaći i međunarodni letovi su obustavljeni ili odloženi u periodu od oko tri sata, na međunarodnom aerodromu Inčeon, zapadno od Seula od 1.46 sati jutros po lokalnom vremenu, navodi Jonhap.  

Analiza balona pokazala je da ne sadrže toksičnu materiju, navodi se u saopštenju južnokorejske vojske.  

Sa poslednjom serijom, procenjuje se da je Severna Koreja  od 28. maja lansirala više od 2.000 balona koji nose otpatke, navodi Jonhap.  

Kao odgovor, Južna Koreja je 9. juna, prvi put za poslednjih šest godina, počela da emituje govore protiv vlasti u Pjongjangu preko svojih  zvučnika u pograničnoj zoni.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()