Snažan zemljotres pogodio Meksiko: Krenulo klizište, 6,4 Rihtera grunulo nadomak obale

Zemljotres se dogodio na dubini od 75 kilometara

12.05.2024. 16:53
  • Podeli:
Zemljotres_Profimedia-644fdefbe960c.webp Foto: Profimeadia

Zemljotres jačine 6,4 po Rihterovoj skali registrovan je danas u blizini obale meksičke savezne države Čijapas, saopštio je Američki geološki zavod (USGS).

Zemljotres se dogodio na dubini od 75 kilometara, naveo je USGS, preneo je Rojters.

Meksička nacionalna agencija za civilnu zaštitu javila je na društvenim mrežama da prati situaciju, ali da nema još nema izveštaja o eventualnoj pričinjenoj šteti.

U glavnom gradu Gvatemale, Gvatemala Sitiju, gde se zemljotres takođe osetio, državna Agencija za katastrofe CONRED navela je da je došlo do strukturnih oštećenja u departmanima Kecaltenango i San Markos, u blizini granice sa Meksikom, a pojavilo se i klizište koje je blokiralo deo puta.

Prema navodima Američkog sistema za upozorenje na cunami i meksičke mornarice, nema rizika da će doći do pojave cunamija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()