Snažan zemljotres u Turskoj: Povređeno više od 50 ljudi

Za sada nema izveštaja o poginulima ili značajnoj materijalnoj šteti

23.11.2022. 08:53
  • Podeli:
zemljotres potres shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

U zemljotresu jačine 5,9 stepeni Rihterove skale koji je jutros potresao okrugu Goljaki na severozapadu Turske i osetio se u Istanbulu, povređeno je najmanje 50 ljudi i oštećeni su brojni objekti, saopštili su vladina Agencija za katastrofe i državni mediji.

Nije bilo izveštaja o smrtnim slučajevima ili većim razaranjima od zemljotresa koji je počeo jutros u 04.08 sati po lokalnom vremenu sa epicentrom u okrugu Goljaka, oko 200 kilometara istočno od Istanbula, preneo je Rojters.

"Skoro smo završili naše provere u selima oko Goljake. Nisu prijavljene ozbiljnije štete. U nekim mestima je došlo je do nestanka struje tokom zemljotresa, ali havarije će biti sanirane" rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu na televiziji TRT Haber.

Zemljotres je pogodio zapad Turske, u blizini grada Duzdže, saopštili su Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) i turski ministar zdravlja Fahretin Koča.

Do zemljotresa je došlo na dubini od dva kilometara, navodi EMSC.

On je dodao da je tokom zemljotresa došlo do nestanka struje, ali da se radi na obnovi snadbevanja električnom energijom.

Turska Uprava za katastrofe i vanredne situacije izmerila je zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale i navela da je epicentar bio u Goljaki, okrugu u severozapadnoj provinciji Duzdže. 

Turski mediji preneli su da se zemljotres osetio i u Istanbulu i Ankari.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()