Šojgu naredio povlačenje vojske preko Dnjepra

Iz Hersonske oblasti je evakuisano dosad 80.000 ljudi

09.11.2022. 17:11
  • Podeli:
ruska vojska profimedia-1666264883359.webp Foto: Profimedia

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je danas komandantu ruske vojske u Ukrajini generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na levu obalu Dnjepra u pravcu Hersona.

Šojgu je rekao da su život i zdravlje ruskog vojnog osoblja uvek prioritet, te da se mora uzeti u obzir i opasnost po civilno stanovništvo, prenosi RIA Novosti.

"Pobrinite se da svi civili koji žele mogu da odu. Nastavite povlačenje trupa i preduzmite sve mere da se omogući bezbedno prebacivanje ljudstva, naoružanja i opreme preko reke Dnjepar“, poručio je Šojgu Surovikinu na komandnom mestu ruske vojske.

Prethodno je Surovikin predložio Šojguu organizovanje odbrane duž leve obale Dnjepra u pravcu Hersona.

Surovikon je rekao da je to "veoma teška odluka", ali je dodao da će tim manevrom biti oslobođen deo snaga i sredstava koji će biti upotrebljeni za aktivna dejstva na drugim pravcima, uključujući ofanzivna.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()