Posna verzija palačinki nekad je bolja čak i od mrsnih
Foto: Bakina kuhinjaU toku je post, ali to ne znači da ne možete pojesti vašu omiljenu poslasticu, a to su palačinke. Ne treba vam ništa osim malo sojinog mleka i ljubavi da napravite ove čarobne palačinke po receptu baka Jelene Petrović.
Mekane su kao duša, mirisne i tanke. Pored toga, posne su, pa su idealne i za slavu i za regularni post.
Najlepše se slažu sa džemom od kajsija i seckanim orasima. Brzo, jeftino i uvek savršeno!
Umutiti sojino mleko, brašno, prašak za pecivo, so i ulje. Sve dobro izlupati žicom dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
Tiganj zagrejati i premazati ga uljem. Sipati testo u zagrejan tiganj, razliti ga i pržiti sa jedne i druge strane dok ne porumeni.
Vruće palačinke premazati džemom od kajsija (ili po želji). U svaku palačinku staviti kašiku mlevenih oraha i uviti je. Služiti toplo ili hladno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







