Šojgu postavio zadatak: Povećati proizvodnju visoko precizno municije

di, Šojgu je posetio jedno od preduzeća odbrambene industrije u Moskovskoj oblasti "Taktičko raketno naoružanje" kako bi proverio kako teče realizacija državne odbrambene narudžbine

12.01.2024. 12:44
  • Podeli:
Tan2023-10-0610372415_8 sergej šojgu Russian Defense Ministry Press Service via AP-6538d4ddee4b6.webp Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu postavio je zadatak da se poveća proizvodnja visoko precizne municije i da se konvencionalna municija modernizuje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, Šojgu je posetio jedno od preduzeća odbrambene industrije u Moskovskoj oblasti "Taktičko raketno naoružanje" kako bi proverio kako teče realizacija državne odbrambene narudžbine.

"Šef ruskog vojnog resora postavio je zadatak ne samo da se poveća proizvodnja visoko precizne municije, nego i da se modernizuje, odnosno da se posebna linija konvencionalne municije, koje imamo dovoljno, prebaci u kategoriju visoko precizne", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe se navodi da je korporacija "Taktičko raketno naoružanje" u 2023. godini pokrenula serijsku proizvodnju najnovijih modela visoko precizne municije.

Od početka specijalne vojne operacije, korporacija je pet puta povećala proizvodnju pojedinih tipova najtraženijeg visoko preciznog oružja.

Preduzeće je u potpunosti realizovalo državni odbrambeni nalog za 2023. godinu.

Šojgu je takođe kazao da su se navođeni moduli planiranja i korekcije za opremanje vazdušnih bombi kalibra 250, 500 i 1.500 kg sa slobodnim padom dobro pokazali tokom specijalne vojne operacije.

On je dodao da se u Rusiji završava ispitivanje sistema unificirane visoko precizne municije otporne na ometanje.

"Pored toga, korporacija je rešila zadatke povećanja preciznosti udara i otpornosti municije na ometanje, organizovala je serijsku proizvodnju kontrolisanih modula za planiranje i korekciju, navođenih modularnih kliznih bombi i blokova upravljanja za projektile", kazao je ministar odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()