Šojgu: Ruska vojska ispunila glavni zadatak u 2023. godini

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima specijalne vojne operacije u Ukrajini

26.12.2023. 12:20
  • Podeli:
mobilizacija ruska vosjka profimedia-0730545639-1666090552597.webp Foto: Profimedia

Glavni zadatak specijalne vojne operacije u 2023. godini bio je da se spreči kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine i on je uspešno obavljen, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Vrhovni glavnokomandujući (Vladimir Putin) je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva specijalne vojne operacije. Glavni je bio da se spreči realizacija gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Ovaj zadatak je uspešno završen", rekao je on na završnoj konferenciji vojnog vrha.

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora – stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i podjedinica, pouzdanost i efikasnost ruske vojne tehnike. I iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana“, dodao je ministar.

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva specijalne operacije", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()