Šojgu: Ruska vojska odbila pokušaj ukrajinske ofanzive

Već nekoliko nedelja se govori da će Ukrajinci pokrenuti veliku prolećnu ofanzivu

06.06.2023. 16:00
  • Podeli:
Tan2023-05-1223470891_7 rat u ukrajini AP PhotoLibkos-645faa2c423f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da je ruska vojska zaustavila pokušaj dugo najavljivane ukrajinske ofanzive, nakon što su ukrajinske snage započele napade na više pravaca na frontu.

On je dodao da prilikom napada, neprijatelj nije postigao svoje ciljeve i pretrpeo je značajne gubitke, prenosi RIA.

"Pokušaji napada su osujećeni, neprijatelj je zaustavljen, ruski vojnici i oficiri su pokazali hrabrost i herojstvo u borbama. Ponavljam, neprijatelj nije ostvario svoje ciljeve, pretrpeo je značajne i neuporedive gubitke", rekao je Šojgu.

Istakao je da su ukrajinske snage izgubile više od 1.600 vojnika, 28 tenkova, uključujući osam Leoparda i tri tenka na točkovima AMKS-10, kao i 136 jedinica druge vojne opreme i dodao da je u odbijanju ofanzive poginuo 71 ruski vojnik, a njih 210 je povređeno.

Šojgu je optužio Ukrajinu da je uništila branu Kahovka na jugu zemlje, rekavši da je to bila taktika da se Kijevu obezbedi pokriće za preraspoređivanje jedinica u regionu za ofanzivne operacije.

''Kijevski režim je počinio još jedan teroristički zločin: dignuta je u vazduh hidroelektrana Kahovka, što je dovelo do poplava velikog područja'', rekao je on.

Istakao je da su ukrajinske snage izgubile više od 28 tenkova, uključujući osam Leoparda i tri tenka na točkovima AMKS-10, kao i 136 jedinica druge vojne opreme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()