Šojgu: Tokom noći odbijen napad Ukrajinaca, pokušali da probiju zaporoški front

On je naveo da su ukrajinske trupe za dva sata borbe izgubile do 350 ljudi, 11 borbenih vozila pešadije i 30 tenkova.

08.06.2023. 16:15
  • Podeli:
sergej-sojgu-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu danas je saopštio da su ruske snage u toku noći odbile pokušaj napada ukrajinskih snaga da probiju liniju fronta u Zaporoškoj oblasti.

Kako prenosi agencija Interfaks, Šojgu je rekao da su četiri odvojena ukrajinska napada duž fronta zaustavljena i da su kijevske snage bile prinuđene da se povuku ''sa velikim gubicima''.

On je naveo da su ukrajinske trupe za dva sata borbe izgubile do 350 ljudi, 11 borbenih vozila pešadije i 30 tenkova.

''Izviđačke snage su blagovremeno otkrile neprijatelja, izvele preventivne artiljerijske i avijacijske udare, i upotrebile protivtenkovska sredstva'', rekao je Šojgu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()