Šokantne informacije iz Ukrajine: Zelenski smenio Zalužnog?

Za sada nema zvaničnih informacija

29.01.2024. 18:37
  • Podeli:
valerij žaluzni reuters-64d7c518ba845.webp Foto: Reuters

Valerij Zalužni navodno je smenjen sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, javljaju ukrajinski mediji.

Za sada nema zvaničnih informacija, prenosi Sputnjik.

Kako navode RIA novosti, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, sa funkcije, a ovu informaciju na svom Instagram nalogu objavio je bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Borislav Bereza.

"Moji izvori iz kabineta predsednika javili su da je Zalužni razrešen dužnosti vrhovnog komandanta", rekao je on.

Prethodno je jedan broj ukrajinskih i zapadnih medija pisao o ozbiljnim nesuglasicama između predsednika Ukrajine i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()