Šolc ima plan za mir u Ukrajini? Oglasio se Kremlj

Traže se detalji.

09.09.2024. 13:13
  • Podeli:
olaf šolc-65f420c466e2b.webp Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da trenutno ne postoje realni preduslovi za rešavanje sukoba u Ukrajini mirnim putem a da Moskva ne odbacuje bilo koji plan za rešavanje ukrajinskog pitanja, ali da mora da zna njegove detalje.

Komentarišući navode pojedinih zapadnih medija koji tvrde da nemački kancelar Olaf Šolc priprema plan za mirno rešavanje situacije u Ukrajini, Peskov je rekao da ne zna nikakve detalje.

"Ne znamo ništa više od toga što su saopštili mediji – da je u toku priprema nekakvog plana. Ne znamo o kakvim detaljima se radi. Ne odbacujemo unapred bilo kakve planove, ali treba da vidimo o čemu se radi“, kazao je portparol Kremlja, kako prenosi Sputnjik. 

On je dodao da po mišljenju Moskve pravi preduslovi za rešavanje sukoba u Ukrajini mirnim putem još uvek nisu postignuti.

"Čujemo izjave iz raznih evropskih zemalja, ali ne vidimo izjave o tome od zemlje koja orkestrira ceo ovaj proces, orkestrira ceo kolektivni Zapad“, rekao je Peskov.

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je juče na obnavljanje napora da se postigne mir u Ukrajini, navodeći da su se on i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno saglasili o potrebi da bude održana nova mirovna konferenciju na kojoj bi učestvovala i Rusija, prenosi TASS.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u julu da ima za cilj da se do novembra pripremi plan za održavanje drugog međunarodnog mirovnog samita za Ukrajinu kojem bi trebalo da prisustvuju i predstavnici Rusije.

Na globalnom mirovnom samitu za Ukrajinu koji je održan u Švajcarskoj u junu učestvovale su delegacije iz 92 zemlje, bez učešća Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()