Šolc u Americi lobira kod Bajdena za pomoć Ukrajini

Šolc se sastao sa američkim poslovnim rukovodiocima radi razgovora o mogućim ulaganjima u Nemačku

09.02.2024. 19:35
  • Podeli:
olaf šolc, džozef džo bajden, 3 mart 2023 - profimedia-65b52f9417e8a.webp Foto: Profimedia

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da želi da pruži podršku naporima predsednika SAD Džozefa Bajdena da dobije više sredstava za Ukrajinu na sastanku u Beloj kući.

Očekuje se da će među temama biti i sukobi na Bliskom istoku.

Šolc se sastao sa američkim poslovnim rukovodiocima radi razgovora o mogućim ulaganjima u Nemačku, a potom je otišao u Belu kuću na sastanak sa Bajdenom.

Obraćajući se novinarima, on je rekao da je ohrabren jučerašnjim potezom američkog Senata u pokretanju procedure za predlog zakona od 95,34 milijarde dolara koji uključuje pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu.

Nemačka je u poslednje vreme dala odlučujući doprinos u podršci Ukrajini u njenoj odbrani u sukobu sa Rusijom, rekao je nemački kancelar.

Šolc je naglasio da je Putin ispričao "potpuno apsurdnu priču o poreklu ovog rata" u svom intervjuu sa konzervativnim američkim voditeljem Takerom Karlsonom.

"Postoji jasan razlog i to je volja ruskog predsednika da pripoji deo Ukrajine", rekao je Šolc.

Nije planirana zajednička konferencija za novinare nakon razgovora Bajdena i Šolca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()