Šolc video brdsku pešadiju i njene tovarne mazge: Činimo sve da nemačka vojska bude dobro opremljena

Šolc je naveo da je posao vojnika naporan, ali da su oni "veoma motivisani i svesrdno uključeni"

23.07.2024. 19:03
  • Podeli:
olaf šolc, nemačka vojska, vojska nemačke, nemački vojnici, bundesver - 22 jul 2024 - foto Reuters (6)-669fd7d13786a.webp Foto: Reuters

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas, tokom posete 23. brdskoj pešadijskoj brigadi kod mesta Bad Rajhenhal u Bavarskoj, da Berlin čini sve što može da obezbedi da nemačka vojska bude dobro opremljena, jer to, kako je naglasio, obezbeđuje nacionalnu i savezničku odbranu.

Šolc je na svom Instagram nalogu naveo da ta brigada na nadmorskoj visini od skoro 1.700 metara trenira za svoje misije odbrane Nemačke i teritorije NATO-a. 

"Penjanje, upravljanje dronovima, precizno gađanje... muškarci i žene ovde obavljaju svoje dužnosti u najtežim uslovima, često kamuflirani i na nepovoljnom terenu po ekstremnim vremenskim uslovima. Pored najsavremenije tehničke podrške, za transport na planini im pomažu tovarne životinje - mazge", napisao je Šolc.

Dodao je da je posao vojnika naporan, ali da su oni "veoma motivisani i svesrdno uključeni".

"Izneo sam im uveravanje da činimo sve što možemo da obezbedimo da Bundesver bude dobro opremljen. Jer to obezbeđuje našu nacionalnu i savezničku odbranu", naveo je Šolc.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()