Spasioci još nisu našli iranskog predsednika: Isplivao snimak pred pad aviona, čuli se vrisci putnika

Lokalni mediji nezvanično prenose da su se tokom poziva čuli vrisci i da je prekinut posle samo nekoliko sekundi.

19.05.2024. 18:04
  • Podeli:
Ebrahim Raisi Iranian Presidency Office via AP tanjug-664a22e0d1975.webp Foto: Iranian Presidency Office via AP tANJUG

Loše vremenske prilike prema navodima lokalnih medija sprečavaju spasilačke ekipe da stignu do mesta gde se navodno srušio helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem.

Posada helikoptera koji je učestvovao u incidentu navodno je pre pada uspela da uputi poziv za pomoć. Lokalni mediji nezvanično prenose da su se tokom poziva čuli vrisci i da je prekinut posle samo nekoliko sekundi.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan je takođe bio u helikopteru.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kome se vidi kako Raisi u društvu iranskog ministra spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijana leti helikopterom koji se navodno srušio.

Raisi je prethodno sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.

Iranska delegacija je inače putovala sa tri helikoptera. Druge dve letelice sa ministrima su bezbedno stigle na svoje odredište.

Grad Varzakan gde se dogodio incident nalazi se 106 kilometara od Tabriza i 600 kilometara od Teherana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()