Specijani izvestilac SE razotkrio 'Žutu kuću' i zločine OVK: Preminuo Dik Marti

Marti nikada nije prihvatio nezavisnost tzv. Kosova.

28.12.2023. 15:41
  • Podeli:
Dik Marti Profimedia-658d884ccbf0c.webp Foto: Profimedia

Bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, koji je istraživao zločine tzv. OVK i trgovinu ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, preminuo je danas u 79. godini, saopštila je Liberalno-radikalna stranka Švajcarske. 

Marti, bivši švajcarski senator i tužilac, objavio je 2010. godine izveštaj o sumnjama na trgovinu organima na KiM, u koje su bili umešani visokorangirani pripadnici tzv. OVK, prenosi Svis info. 

Na osnovu Martijevog izveštaja osnovana su Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu u kojima se trenutno sudi liderima OVK – Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakušu Krasnićiju.

Marti nikada nije prihvatio nezavisnost tzv. Kosova. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()