Srbinu sledeće nedelje počinje suđenje: Ana Knežević nestala bez traga u februaru

Ana Knežević, supruga srpskog državljanina Davida Kneževića, nestala u Madridu u februaru otkad joj se gubi svaki trag

22.07.2024. 16:01
  • Podeli:
ana knežević AP PhotoManu Fernandez via Tanjug-65dddd457d91e.webp Foto: AP PhotoManu Fernandez via Tanjug

Početak suđenja Davidu Kneževiću, državljaninu Srbije koji je optužen za otmicu supruge u Madridu, Ane Knežević, zakazan je za 29. jul pred Saveznim sudom u Majamiju.

Suđenje Kneževiću, kako prenose američki mediji, trajaće dve nedelje. On je, podsetimo, u pritvoru od 4. maja kada je uhapšen na aerodromu u Majamiju u koji je stigao letom iz Beograda. Njegovi adovkati, od suda su tražili da bude pušten uz kauciju, ali je taj zahtev odbijen.

"Sudija Ketlin Vilijams zakazala je suđenje Srbinu za 29. jul, koje će trajati dve nedelje", navode oni.

Podsetimo, Ana Knežević nestala je 2. februara iz iznajmljenog stana u Madridu.

Tokom istrage, otkriveno je da je Knežević koji je preko advokata tvrdio da je u vreme nestanka Ane boravio u Srbiji, u Madrid otputovao iznajmljenim renta kar automobil i da je na njega stavio ukradene tablice, prenosi Kurir.

Sigurnosne kamera u zgradi u kojoj je Ana živela, snimile su muškarca kako sa kacigom na glavi ulazi u zgradu, a za kog se veruje da je Knežević. Iz zgrade je izašao sa koferom, a istražitelji sumnjaju da je u njemu bilo Anino telo.

Automobil kojim je iz Srbije stigao u Španiju navodno su takođe snimile sigurnosne kamere na auto-putu. Američki istražitelji su otkrili da je iznajmljenim "pežoom 308" krenuo iz Beograda u Madrid 30. januara i da se u Beograd vratio 5. februara, prešavši 2.592 kilometra koliko ima između srpske i španske prestonice u jednom smeru. I da je automobil rentakar agenciji vratio deset dana kasnije.

"Istražitelji sumnjaju da je telo supruge Ane Knežević, od koje je bio u postupku razvoda, bacio negde na povratku u Beograd", naveli su američki mediji.

Američki mediji naveli su i da je moguće da optužnica za otmicu bude proširena na ubistvo supruge. Kao mogući motiv za zločin naveli su to da su oboje bili uspešni poslovni ljudi, a vrednost njihove kompanije i nekretnina je procenjena na 15 miliona dolara.

"Prilikom njegoovog prvog pojavljivanja pred sudom on je izjavio da nije kriv. Tada je otkrtiveno da je španski forenzički tim pronašao krv u stanu u Madridu, ali taj detalj nije uključen u krivičnu prijavu FBI-a jer još čekaju rezultate DNK iz krvi",  naveli su američki mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()