Šta se ovo dešava, Si Đinping "napao" sopstvenu vojsku: Postoje duboko ukorenjeni problemi

Istaknuta je važnost jačanja političke lojalnosti u vojsci u novoj eri i pružanja čvrste političke garancije za izgradnju jake vojske

19.06.2024. 15:27
  • Podeli:
si đinping, 23 april 2024 - profimedia-6672dcb9856ca.webp Foto: Profimedia

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je da postoje "duboko ukorenjeni problemi" u politici, ideologiji, stilu rada i disciplini kineske vojske, objavila je danas državna televizija CCTV.

"Ne smeju postojati skrovišta za korumpirane elemente u vojsci", rekao je Si na vojno-političkoj radnoj konferenciji ove nedelje u severozapadnom gradu Janan.

Prema njegovim rečima, kadrovi na svim nivoima, posebno viši kadrovi, moraju da istupe i imaju hrabrost da ostave po strani svoj prestiž i razotkriju svoje nedostatke.  

"Moraju duboko da razmišljaju o sebi... ozbiljno da ispravljaju, rešavaju probleme u osnovi svog razmišljanja", istakao je Si, preneo je Rojters.

Politički testovi sa kojima se trenutno suočava Narodnooslobodilačka armija (PLA) su "zamršeni i složeni", a nacionalna situacija, stranačka situacija i vojna situacija "prolaze kroz složene i duboke promene", rekao je Si u uvodnom govoru vojnim kadrovima.

Si je, takođe, obećao da će "obogatiti alate za kažnjavanje novih vrsta korupcije i skrivene korupcije" i pojačati nadzor nad višim kadrovima. 

Predsednik Kine je istakao važnost jačanja političke lojalnosti u vojsci u novoj eri i pružanja čvrste političke garancije za izgradnju jake vojske, prenela je Sinhua.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()