Stejt department: I dalje nismo sigurno odakle je došao koronavirus

Vol strit džurnal je u nedelju objavio da je Odeljenje za energetiku SAD zaključilo da je curenje iz kineske laboratorije izazvalo pandemiju

27.02.2023. 21:56
  • Podeli:
kina korona reuters (2)-63b6ca2a1cd27.webp Foto: Reuters

U Stejt departmentu nije donet konačan zaključak, niti postoji konsenzus o poreklu pandemije kovida 19, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kirbi je to rekao odgovarajući na pitanje novinara povodom medijskih objava da je curenje iz kineske laboratorije najverovatnije uzrok pandemije kovida, preneo je Rojters. 

Vol strit džurnal je u nedelju objavio da je Odeljenje za energetiku SAD zaključilo da je curenje iz kineske laboratorije izazvalo pandemiju, a izveštaj o tome nedavno je, kako se navodi, dostavljen Beloj kući i članovima Kongresa.

Revidirana procena američke agencije zasnovana je na novim obaveštajnim podacima, dok su u Pekingu odlučno demantovali takvu procenu, navodi Rojters. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()