Stigla zvanična potvrda: Jahja Sinvar je mrtav

Oglasio se Hamas.

18.10.2024. 14:44
  • Podeli:
jahja sinvar, oktobar 2022 - profimedia-654a86c49c091.webp Foto: Profimedia

Zamenik lidera Hamasa u Gazi i glavni pregovarač te palestinske  grupe, Halil al Haja, potvrdio je danas da je Jahja Sinvar, koji se smatra idejnim tvorcem smrtonosnih prekograničnih napada Hamasa na Izrael 2023. godine, ubijen u borbi.

On je rekao i da se izraelski taoci u Gazi neće vratiti kući sve dok se "agresija" na palestinsku enklavu pod opsadom ne zaustavi i dok se izraelske snage ne povuku, prenosi Rojters.

Ranije danas, član političkog biroa pokreta Hamas Basem Naim izjavio je da "smrt lidera ne znači kraj tog pokreta" i da ta organizacija ne može da se uništi ubistvom vođa.

"Izgleda da Izrael veruje da ubijanje naših vođa znači kraj našeg pokreta i borbe palestinskog naroda. Nije prvi put da Izrael kaže tako nešto", rekao je Naim aludirajući na ubistva prethodnih lidera Hamasa i dodao da su oni postali "ikone" za buduće generacije.

Dodao je da Hamas veruje da je sudbina te organizacije "ili pobeda ili mučeništvo".

"Da, vrlo je bolno i uznemirujuće izgubiti voljene ljude, posebno izvanredne lidere poput našeg, ali ono u šta smo sigurni jeste da smo na kraju pobednici - to je ishod za sve ljude koji su se borili za svoju slobodu", rekao je Naim.

Lider militantne grupe Hamas Jahja Sinvar ubijen je u četvrtak izraelskoj operaciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()