Stoltenberg: Još je rano, ne znamo da li će kontraofanziva Kijeva biti prekretnica

Dodao je da alijansa treba da učini više u pogledu standardizacije municije i opreme

14.06.2023. 15:39
  • Podeli:
Jens Stoltenberg foto Anadolija-6407979360ee1.webp Foto: Anadolija

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da je ukrajinska kontraofanziva još uvek u početnoj fazi, te da ne zna da li ća ona biti prekretnica u ratu.

"Što više Ukrajina bude napredovala, to će ona biti jača za pregovaračkim stolom", rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

On je naveo da očekuje da se ministri odbrane zemalja članica NATO-a saglase o uspostavljanju novog pomorskog centra alijanse za bezbednost kritične podmorske infrastrukture na sastanku u četvrtak.

"Centar će povećati našu svest o situaciji i poboljšaće naše prisustvo na moru kada je reč o odvraćanju i odbrani", rekao je Stoltenberg.

Dodao je da alijansa treba da učini više u pogledu standardizacije municije i opreme.

"Od prošle jeseni radimo na tome kako da povećamo odbrambenu proizvodnju. Standardizacija je ključna odgovornost NATO-a. Moramo više da uradimo po tom pitanju", poručio je Stoltenberg.

Govoreći o nastojanju Švedske da se pridruži NATO-u, generalni sekretar alijanse je izjavio da je postignut određeni napredak tokom razgovora u Turskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()