Štrajk radnika Apple prodavnica u Francuskoj na dan lansiranja iPhonea 15

Zaposleni u Eplu traže više plate i bolje uslove za rad

21.09.2023. 09:03
  • Podeli:
Apple_Epl_logo_zagrižena jabuka_Foto  Profimedia-649570d047843.webp Foto: Profimedia

Radnički sindikati koji predstavljaju zaposlene u kompaniji Epl u Francuskoj štrajkovaće 22. i 23. septembra, saopštili su danas iz sindikata CGT.

Zaposleni u Eplu traže više plate i bolje uslove za rad, prenosi Rojters.

"Menadžment komanije je odlučio da ignoriše naše sasvim legitimne zahteve i interese i zbog toga su četiri sindikata kompanije Epl ritejl Frans...sazvali štrajk za 22. i 23. septembar", navodi se u današnjem saopštenju sindikata CGT na društvenoj mreži X (Tviter).

Kako navodi radio Frans anfo, sindikati su tražili povišicu od 7,0 odsto za sve zaposlene da bi mogli da pokriju troškove inflacije, ali kompanija Epl je ponudila povećanje plata za samo 4,5 odsto.

Epl je nedavno predstavio svoj novi ajfon 15, a u ponedeljak novi operativni sistem IOS 17.

Štrajk zaposlenih se poklapa sa danom kada će novi ajfon 15 biti pušten u prodaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()