Stravičan slučaj iz Engleske dobio sudski epilog: Dečaci od 12 godina proglašeni krivima za ubistvo

Obojica dečaka su negiralia ubistvo i okrivili su jedan drugog za smrtonosne povrede

10.06.2024. 21:57
  • Podeli:
britanska londonska policija, london, policija ubila čoveka koji je imao samostrel, 30 jan 2024 - profimedia (2)-65b8d98099b03.webp Foto: Profimedia

Dvojica 12-godišnjaka proglašena su danas krivim za ubistvo Šona Sisahaija u novembru u Vulverhemptonu, čime su postali jedni od najmlađih osuđenih ubica u Velikoj Britaniji.

Naime, porotnici su u ponedeljak jednoglasno osudili mladiće, za koje se veruje da su najmlađi optuženi osuđeni za ubistvo u Britaniji otkako su Robert Tompson i Džon Venables, obojica stari 11 godina, proglašeni krivima 1993. godine za ubistvo dvogodišnjeg Džejmsa Bulgera.

Što se tiče slučaja iz Vulverhemptona prošlog novembra, kada se sukob dogodio, Sisahai nije bio poznat optuženima, koji su tvrdili da je od njih tražio da se povuku sa klupe u parku, prenosi Gardijan. 

Tada ga je jedan od dečaka posekao mačetom po nogama i probio mu srce, dok ga je drugi navodno udarao pesnicama po glavi.

Na sudu je navedeno da je Sisahai zadobio povrede leđa i nogu, frakturu lobanje i ranu od mačete dubine 23 cm koja mu je prorezala desno plućno krilo.

Jedan od osuđenih dečaka je priznao da je posedovao mačetu, ali je okrivio svog saoptuženog da je usmrtio žrtvu. 

Obojica dečaka su negirala ubistvo i okrivili su jedan drugog za smrtonosne povrede.

Poroti je rečeno da Sesahai i njegovi prijatelji "nisu bili nasilni, niti učinili bilo šta da uvrede" dvojicu optuženih, koji su lutali ulicama sa velikom mačetom pre napada.

Sisahai, poreklom sa Kariba, živeo je u Birmingemu, pošto je otputovao u Veliku Britaniju da bi lečio kataraktu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()