Stručnjaci procenjuju da je zemljotres u Japanu pomerio tlo za 1,3 metra

Nekoliko snažnih potresa, od kojih je najjačio bio 7,6 stepeni Rihterove skale, pogodili su u ponedeljak japansku prefekturu Išikava

02.01.2024. 08:41
  • Podeli:
zemljotres u japanu, japan - 2 jan 2023 - foto AP Photo Hiro Komae Tanjug (3)-6593a8b3e4334.webp Foto: AP Photo/Hiro Komae/Tanjug

Stručnjaci procenjuju da je jak zemljotres koji je u ponedeljak pogodio japansku prefekturu Išikava pomerio tlo u regionu Noto i do 1,3 metra na zapad.

Japanska uprava za geoprostorne informacije (GSI) analizirala je GPS podatke nakon zemljotresa jačine 7,6 stepeni, a najveće pomeranje je zabeleženo u gradu Vadžima i to oko 1,3 metra na zapad.

Pomeranje tla ka zapadu za oko 1 metar zabeleženo je u gradu Anamizu, a za oko 80 centimetara u gradu Suzu, prenosi japanski javni emiter NHK. 

Nekoliko snažnih zemljotresa, od kojih je najjačio bio 7,6 stepeni Rihterove skale, pogodili su u ponedeljak japansku prefekturu Išikava, na obali Japanskog mora. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()