Sud u Madridu uvažio žalbu supruge španskog premijera Sančeza, ali...

Sud doneo odluku o istrazi protiv Begonje Gomez.

07.10.2024. 15:30
  • Podeli:
pedro sanchez reuters-655e176725dbf.webp Foto: Reuters

Sud u Madridu delimično je danas uvažio žalbu supruge španskog premijera Pedra Sančeza, Begonje Gomez, i ograničio je istragu sudije Huana Karlosa Peinada protiv nje.

Tročlano sudsko veće navelo je da ovog puta ima kompletnu dokumentaciju o ovom slučaju, pa je odlučilo da podrži žalbu Gomezove, prenosi španski portal Kadenaser.

Ta odluka je doneta nedelju dana nakon od prvobitno zakazanog ročišta, koje je odloženo zbog propusta suda. 

Istražni sudija Huan Karlos Peinado, koji je prošle sedmice zaboravio da prosledi žalbu Begonje Gomez sudu, jasan je u pogledu sudske procedure koja po njemu treba da se odnosi na sve u vezi Gomezove pošto je njen suprug predsednik vlade.

Prema rečima advokata Gomezove, Peinado sprovodi sveobuhvatnu istragu koja je zabranjena u pravnom sistemu Španije, a koju je proširio bez garancija nakon što su njegovi inicijalni argumenti pobijeni.

Kancelarija tužioca složila se da je sudija Peinado otvorio slučaj na opšti način koji je zabranjen, i zatražio od suda u Madridu da ograniči njegovu istragu.

Sudski postupak je deo preliminarne istrage o tome da li je Gomez iskoristila svoj položaj premijerove supruge da obezbedi sponzore za magistarski kurs koji je držala na Univerzitetu u Madridu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()