Surova egzekucija: Nedavno izabrani gradonačelnik izvučen iz autobusa i ubijen u Meksiku

Salvador Viljalva Flores pobedio je na lokalnim izborima 2. juna

18.06.2024. 09:46
  • Podeli:
nacionalna garda meksika, ubistvo gradonačelnika salvadora floresa - 17 jun 2024 - profimedia-66713a952cd09.webp Foto: Profimedia

Nedavno izabrani gradonačelnik Salvador Viljalva Flores ubijen je u južnom Meksiku, u državi Gerero, saopštile su lokalne vlasti.

Salvador Viljalva Flores pobedio je na lokalnim izborima 2. juna i u septembru je trebalo da preuzme dužnost gradonačelnika Kopale, grada s oko 4000 stanovnika.

On je bio u autobusu kada je u ponedeljak smrtno pogođen u glavu u gradu San Pedro las Plajas, saopštilo je državno tužilaštvo Gerera, prenosi AP.

"Izabrani gradonačelnik je izveden iz autobusa kojim je putovao i upucan je", objavile su lokalne novine. 

Nisu dati dodatni detalji, a država Gerero je sedište brojnih kriminalnih organizacija koje se bore za kontrolu teritorije, prenosi AP.

Najmanje 34 politička kandidata ubijena su širom Meksika uoči izbora 2. juna i posle njih, prema organizaciji za ljudska prava "Data Civica".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()