Sve više kontroverzi oko potonuća jahte milijardera: Britanski mediji tvrde da je bila nepotopiva

Ovaj incident zvuči kao neverovatna priča, rekao je jedan proizvođač jahti

22.08.2024. 12:57
  • Podeli:
palermo jahta potonula sicilija italija AP PhotoSalvatore Cavalli) tanjug-66c718e767dc0.webp Foto: AP PhotoSalvatore Cavalli Tanjug

Plovila poput potonule jahte u kojoj je poginuo britanski milioner Majk Linč su napravljene tako da su "nepotopive", izjavio je izvršni direktor kompanije "Italian Si Grup" koja proizvodi i prodaje jahte, Đovani Kostantino.

Kostantino je za Skaj njuz rekao da nema nedostataka u dizajnu i konstrukciji jahte koja se u ponedeljak prevrnula u oluji kod obale Portičela na Siciliji, i da su u pitanju "najbezbedniji brodovi".

"Jedrenjaci su poznati kao najbezbedniji brodovi, jer ih njihova struktura čini nepotopivim telima. Ovaj incident zvuči kao neverovatna priča", rekao je Konstantino.

Italijanski tužioci koji istražuju incident nastavljaju sa razgovorima sa preživelima.

U utorak su ispitivali kapetana više od dva sata kako bi saznali šta se dogodilo.Na jahti koja je potonula bile 22 osobe, od kojih je 15 spaseno, uključujući Britanku Šarlot Golunski i njenu jednogodišnju ćerku Sofiju, kao i Linčovu suprugu, Anđelu Bakares.

Jutros je objavljeno da je iz olupine jahte izvučeno Linčovo telo i za sada se još jedna osoba vodi kao nestala - Linčova ćerka Hana (18).

Tela ostale četiri osobe koje su nestale kada je jedrilica potonula juče su izvučena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()