Sve više nepreuzetih tela pokojnika: Cena sahrane u ovoj državi više od 8.000 evra

Nedostatak novca glavni razlog ovog neprijatnog fenomena

18.05.2024. 16:43
  • Podeli:
kovčeg, sahrana - shutterstock-6621431d1da22.webp Foto: Shutterstock

U nekim kanadskim provincijama zabeležen je porast broja preminulih čije telo niko nije preuzeo, a kao razlog ove pojave navodi se rast troškova pogrebnih usluga.

Ukupna cena sahrane u Kanadi danas dostiže najviše oko 8.800 dolara (oko 8.080 evra) što je za 2.200 dolara (oko 2.020 evra) više nego 1998. godine, prenosi Rojters.

"U Ontariju, najmnogoljudnijoj provinciji Kanade, broj tela koja niko nije preuzeo porastao je sa 242 u 2013. na 1.183 u 2023. godini", izavio je Dirk Hajer, glavni mrtvozornik ove provincije.

On kaže da su u većini ovakvih slučajeva identifikovani najbliži rođaci koji iz raznih razloga nisu bili u mogućnosti da preuzmu telo pokojnika, ali najčešće zbog nedostatka novca.

Ovaj fenomen primorao je bar jednu provinciju da obezbedi nove kapacitete za sahrane u ovakvim slučajevima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()