Sve više žrtava, strahuje se da to nije kraj: Broj poginulih u klizištima u Etiopiji porastao na 229

Kišni period je počeo u julu i očekuje se da će trajati do sredine septembra

23.07.2024. 18:46
  • Podeli:
kenija, klizište - 30 april 2024 - profimedia-0869136449-669fd1cf35f2a.webp Foto: Profimedia

Broj osoba koje su poginule u klizištima u Etiopiji povećan je na 229, saopštili su danas zvaničnici. Dodali su da se potraga nastavlja drugi dan, kao i da veruju da je broj žrtava veći, prenosi Rojters.

Prethodno je saopšteno da je broj žrtava bio 157. Lokalni zvaničnik Dagmavi Ajel rekao je da su među žrtvama mala deca i trudnice, prenosi AP. 

Većinu žrtava zatrpao je odron blata juče ujutru, a petoro ljudi je spaseno.

Kako je navedeno, očekuje se da će broj poginulih biti sve veći kako se budu nastavile spasilačke akcije.

Klizišta su uobičajena tokom kišnog perioda u Etiopiji, koji je počeo u julu i očekuje se da će trajati do sredine septembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()