Svet čeka od 1963: Tramp obećao objavljivanje dokumenata o ubistvu Kenedija

Izjava je usledila neposredno pošto je nezavisni kandidat Robert Kenedi Mlađi podržao Trampa kao predsedničkog kandidata

24.08.2024. 09:39
  • Podeli:
robert f. kenedi mlađi, donald tramp - 23 avg 2024 - foto Reuters-66c981f71a5ec.webp Foto: Reuters

Bivši predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obećao je da će, ako bude izabran, oformiti nezavisnu predsedničku komisiju za pokušaje atentata, od koje će zatražiti da objavi sve preostale dokumente u vezi sa ubistvom bivšeg predsednika SAD Džona Kenedija.

Tramp je to rekao na predizbornom skupu u Arizoni, gde se u petak pojavio zajedno sa Robertom F. Kenedijem Mlađim, prenosi portal Aksios.

“Komisija će takođe sprovesti rigoroznu analizu napada od prošlog meseca”, rekao je Tramp govoreći o napadu koji je na njega izvršen na skupu u Pensilvaniji.

Ova Trampova izjava usledila je neposredno pošto je nezavisni kandidat Robert Kenedi Mlađi objavio da suspenduje svoju kampanju i podržao republikanskog predsedničkog kandidata.

Tramp je za CNN rekao da će “verovatno” Kenediju Mlađem dati poziciju u svojoj administraciji ako se on bude povukao iz predsedničke trke i dao mu podršku. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()