Svet u šoku: 'Romantične' fotografije Lula da Silve i Makrona preplavile internet

Makron prihvatio šalu i oglasio se postom na društvenoj mreži X

29.03.2024. 15:55
  • Podeli:
makron lula AP PhotoEraldo Peres) via tanjug-6606d5d00df06.webp Foto: AP PhotoEraldo Peres via Tanjug

Francuski predsednik Emanuel Makron reagovao je  humorom na šaljive memove, odnosno brojne montaže na društvenim mrežama njegovih fotografija sa brazilskim predsednikom Luizom Inasijem Lulom da Silvom, tokom posete Brazilu.

Makron je na platformi X napisao da su neki uporedili njegove fotografije iz Brazila sa slikama sa venčanja, a da im on odgovara da "Francuska voli Brazil, a Brazil voli Francusku!".

Makron je reagavao na montažu postera za američki romantični film "La la land" iz 2016. godine, u kojoj su glavni glumci Ema Stoun i Rajan Gosling zamenjeni njegovom i Lulinom fotografijom, prenosi Figaro.

Na montaži se vidi kako šefovi dve države šetaju ruku pod ruku u šumi Amazonije.

Lula je na Makronovu objavu odgovorio emodžijem sa dve zastave i dva mala srca. 

Makron je od utorka boravio u trodnevnoj zvaničnoj poseti Brazilu, tokom koje se  sa Lulom susreo usred amazonske šume, a nakon toga je, uz šaljive komentare, na internetu objavljeno nekoliko montaža fotografija šefova dve države, čiji su originali objavljeni uglavnom na Lulinim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.    

Prva zvanična poseta Makrona Brazilu nastavljena je u Sao Paulu, a zatim u Braziliji. 

Srdačnost koju su pokazala dva lidera u suprotnosti je sa hladnim odnosima između Emanuela Makrona i bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, navodi Figaro.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()