Tajani: Italija je spremna da pruži veću vojnu pomoć Ukrajini

Italijanski ministar spoljnih poslova rekao je da će Ukrajina postati članica EU i NATO, ali ne može da uđe u vojni savez dok je u ratu sa Rusijom

17.02.2024. 19:18
  • Podeli:
antonio tajani, 15 feb 2024 - profimedia-65d0e492d419f.webp Foto: Profimedia

Italija je spremna da pruži veću vojnu pomoć Ukrajini, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Tajani je rekao da je Italija spremna na pruži veću pomoć Ukrajini na vojnom, ekonomskom i političkom nivou.

Tajani je podsetio da je Italija do sada odobrila osam paketa pomoći za Ukrajinu i najavio da bi najnoviji trebalo da stigne narednih dana, preneo je Rojters.

Ukrajina će postati članica EU i NATO, ali ne može da uđe u vojni savez dok je u ratu sa Rusijom, napomenuo je Tajani.

Tajani je istakao da je neophodna opreznost, jer ukoliko bi punopravna članica NATO-a bila u vojnom sukobu sa Rusijom, to bi značilo početak trećeg svetskog rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()