Tajani: Raketu na bolnicu u Gazi nije lansirao Izrael, broj mrtvih višestruko manji

Tajani tvrdi da je u bolnici u Gazi poginulo 50 ljudi

24.10.2023. 10:51
  • Podeli:
gaza bolnica reuters-6537847d24603.webp Foto: Reuters

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da eksploziju u bolnici u gradu Gaza prošle nedelje nije izazvala raketa koju je ispalio Izrael i takođe, doveo u pitanje broj poginulih koji su saopštili palestinski zvaničnici.  

"Moramo da izbegnemo negativan uticaj propagande, jer tu raketu za koju je rečeno da je izazvala 500 smrtnih slučajeva, u stvarnosti bilo je oko 50 ljudi... nije lansirao Izrael," rekao je Tajani za televiziju Skaj TG24, preneo je Rojters.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je broj poginulih u bolnici 471. 

Tajani nije rekao na kojim dokazima se zasnivaju njegove tvrdnje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()