Takav mir nije opcija: Šolc smatra da su Putinovi predlozi neozbiljni

''Svi znaju da ovaj predlog nije bio ozbiljan, ali je imao veze sa mirovnom konferencijom u Švajcarskoj“, rekao je Šolc

15.06.2024. 09:54
  • Podeli:
olaf šolc AP PhotoAlex Brandon tanjug-666d4821cd179.webp Foto: AP PhotoAlex Brandon Tanjug

 Lideri G7 na samitu u Italiji nisu razgovarali o predlozima ruskog predsednika Vladimira Putina za mir u Ukrajini jer svi znaju da su ti predlozi neozbiljni, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

On je u Italiji, neposredno pre odlaska u Švajcarsku, gde danas počinje  konferencija o Ukrajini, rekao da su Putinovi predlozi imali za cilj samo da odvrate pažnju od konferencije, prenosi Rojters.

''Svi znaju da ovaj predlog nije bio ozbiljan, ali je imao veze sa mirovnom konferencijom u Švajcarskoj“, rekao je Šolc u intervjuu za televiziju ZDF.

Putin je juče izjavio da Ukrajina, kako bi počeli mirovni pregovori, mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije i da se odrekne  namere da uđe u NATO.

U Švajcarskoj danas počinje dvodnevni mirovni samit o Ukrajini uz učešće 100 delegacija iz celog sveta, ali ne i Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()