Telo poginulog iranskog predsednika odnose u Mašad: Sprema se sahrana Raisija

U Iranu je povodom smrti Raisija proglašena petodnevna žalost.

23.05.2024. 09:36
  • Podeli:
Ebrahim Raisi Iranian Presidency Office via AP tanjug-664a22e0d1975.webp Foto: Iranian Presidency Office via AP tANJUG

Telo iranskog predsednika Ebrahima Raisija koji je poginuo u padu helikoptera na severozapadu zemlje, danas će biti premešteno u grad Birdžand, prestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u gradu Mašad u Hramu Imama Reze.

Trodnevni pogrebni obredi povodom smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija počeli su u utorak u gradu Tabriz u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan.

Stotine hiljada ljudi okupile su se juče ulicama Teherana kako bi prisustvovale ispraćaju Raisija i drugih zvaničnika koji su poginuli u padu helikoptera.

U Iranu je povodom smrti Raisija proglašena petodnevna žalost.

Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan i drugi zvaničnici poginuli su kada se helikopter srušio 19. maja na severozapadu Irana.

U incidentu su takođe poginula dva telohranitelja, dva pilota i jedan član posade, navodi Irna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()