Teretni brod evakuisan posle požara izazvanog raketnim napadom Huta u Adenskom zalivu

Huti su izveli desetine napada na međunarodne brodove u regionu Crvenog mora od novembra prošle godine

15.06.2024. 17:31
  • Podeli:
huti, napad huta na teretni brod true confidence, 6 mart 2024 - foto Reuters-65e975de45e4d.webp Foto: Reuters

Agencija za upravljanje trgovačkim pomorskim operacijama Velike Britanije (UKMTO) saopštila je danas da je posada teretnog broda, koji je plovio pod zastavom Palaua, evakuisana zbog požara i tonjenja plovila koje je izazvao raketni napad jemenskih pobunjenika Huta dok se brod nalazio u Adenskom zalivu 13. juna.

Rakete koje su ispalili Huti pogodile su teretni brod "Verbena" u Adenskom zalivu u četvrtak, kada je član posade teško povređen i izbio je požar, saopštila je američka Centralna komanda (CENTCOM), preneo je Rojters.

Huti su izveli desetine napada na međunarodne brodove u regionu Crvenog mora od novembra prošle godine, navodeći da se na taj način solidarišu sa Palestincima zbog rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

Huti su u dosadašnjim napadima ubili tri moreplovca, potopili jedan brod i jedan zaplenili u odvojenim napadima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()